כך תתכננו את הארוחה מראש ותיהנו מאירוח מושלם בחג! מתכון מנצח לסיר ברכות לראש השנה, סלטים שמכינים מראש ומנות שגר ושכח שיחסכו לכם זמן במטבח.
מה אתם חייבים לקחת בחשבון לפני ארוחה החג
תקופת החגים ממש תיכף כבר כאן ולמרות שהשנה שלא כמו בכל שנה נחגוג עם חור ענק בלב ובתקווה שהחטופים שלנו שבעזה יחזרו בשלום ושכל חיילי צה״ל ישובו בריאים ושלמים, יש כמה דברים חשובים שכל בשלן ביתי צריך לקחת בחשבון לפני כל אחת ארוחות החג כדי להגיע לתוצאה של אירוח מושלם בחג.
גולת הכותרת של מסורת האירוח היא האוכל!
כל כך הרבה זמן, מאמץ וכסף אנו משקיעים במזון של ארוחת החג.
הארוחה מתחילה בשורת ברכות לרגל השנה החדשה וכל ברכה מלווה בטעימה קטנה של מזון שמאפיין את הברכה.
אצלנו בבית מכינים סיר גדול ויפה של כל ירקות החג ופשוט מניחים אותו במרכז השולחן, ההכנה של סיר הברכות מאוד פשוטה, חוסכת זמן עבודה במטבח ומאפשרת למארח לפנות זמן לדברים חשובים אחרים ובעיקר טעימה ומרשימה.
במקום להכין עשר סוגי מזון פשוט מכינים סיר אחד.
להלן המתכון המלא לסיר הברכות שלי:
מתאים גם כמרק לקוסקוס משובח של ראש השנה.
מצרכים:
קוביית דלעת גדולה
שני קישואים
בצל אחד לבן
שעועית ירוקה טרייה!!!- בערך חצי ק”ג
דלורית אחת
2 יח׳ כרישה
שלושה תפו”א
חופן צימוקים
שתי כוסות מים
כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס שמן זית
אם רוצים – אפשר להוסיף גרגירי חומוס גדולים שבושלו ורוככו קודם לכן.
או מקופסת שימורים- אבל חייב חומוס גדול.
שלוש כפות סוכר לבן
חצי כפית קינמון.
אופן ההכנה:
1. נחתוך את הדלעת ל-4 חתיכות ונניח בסיר סוטאז’ רחב.
2. נניח את שני הקישואים בשלמותם גם בסיר
3. נחצה את הבצל ואת שני החצאים ונניח גם בסיר נוסיף אם את הכרישה.
4. נחתוך את הדלורית לארבע חתיכות וגם אותן נניח בסיר.
5. נחצה את תפוחי האדמה וגם אותם נניח בסיר.
6. נפזר את השעועית הטרייה, לא לפני שניקינו את הקצוות שלה.
7. שהסיר צבעוני ומסודר יפה, נכניס את השמן, מים, מלח ופלפל ונרתיח כ-40 דקות, חייב תמיד לבדוק שהמים לא נגמרים בסיר, במידה וכן אז מוסיפים.
8. שהירקות רכים, נפזר את הסוכר והקינמון מלמעלה ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ל-30 דקות או עד להשחמה וקרמול יפה.
9. מי שאוהב את זה עם גרגירי חומוס יכול להוסיף גרגירי חומוס שבושלו ורוככו קודם לכן בשלב הוספת המים.
בנוגע לשולחן הסלטים של החג שאיתו תמיד פותחים כל ארוחה טובה, ההמלצה שלי למארח היא ללכת על לפחות 80% סלטים מבושלים או כבושים ואת כל אלה אפשר להכין גם יומיים קודם לכן כי חיי המדף שלהם ארוכים יותר מסלטים חיים.
ביום החג להוסיף עוד כמה סלטים חיים עשירים שאפשר לחתוך אותם בבוקר, להכין את הרוטב שלהם בצנצנת בנפרד ורק ברגע הארוחה לתבל ולערבב.
כך בעצם תחסכו זמן יקר של התעסקות בכל מה שקשור להכנת הסלטים.
לגבי המנות העיקריות של ערב החג, המלצה שלי היא תמיד ללכת על מתכוני שגר ושכח, מתכונים כאלה תמיד מצילים אותנו במטבח, קלים להכנה, תוצאה תמיד טובה ובעיקר חיסכון של זמן עבודה והתעסקות, מה גם שאפשר להכין את הבסיס של המתכון יום קודם ואז רק כמה שעות לפני הארוחה להכניס לתנור או לבשל על הגז. ברשתות החברתיות אצל משפיעני הרשת יש אינסוף מתכוני שגר ושכח, לדוגמא:
- קונפי עוף בערמונים ובצל.
- כתף טלה עם ירוקת שורש.
- אסאדו עם תפו״א ורוטב יין אדום.
כל אלו מתכוני שגר ושכח, חגיגיים וטעימים שפשוט מקלים על האירוח.
עם תכנון נכון של תפריט מגוון, עשיר בטעמים, משלב כמה סוגי מטבחים ותכנון נכון של לוח זמנים תוך חלוקה לימי עבודה של לפני ערב החג, אפשר לחסוך המון זמן עבודה, לשדרג את רמת האירוח ובעיקר להגיע ליום האירוח כשכמעט הכל מוכן.
כל שנישאר הוא לדאוג לעיצוב השולחן ולהתפנק במטבח על קינוחים מרשימים שיהפכו את חווית האירוח שלכם למושלמת.
בהצלחה בהכנות, תכנון וביצוע
ובאהבה ממני אליכם
השף דוד גדג׳️
הסיגריות גורמות למחלות ולמוות בטרם עת
משרד הבריאות