הנה לכם מספר מתכונים ורעיונות למנות קצת אחרות שיפתיעו את כולם אפשר להכין עם אבטיח, מאין ״יציאה באין כניסה״ או במילים אחרות לא רק אבטיח עם בולגרית.
במילה אחת – אבטיח. ובכמה מילים הפרי הזה ללא ספק הסממן המובהק ביותר של עונת הקיץ בישראל. מי מאיתנו לא אוהב אבטיח? האבטיח שמקורו באפריקה הוא הפרי הנמכר ביותר בישראל בעונת הקיץ ועונתו מתחילה בחודש אפריל ומסתיימת בחודש אוקטובר כשהאבטיח הופך לספוגי.
אז רגע לפני חודש אוקטובר ועד שתיכף נגמר לנו העונג מהפרי הטעים הזה הנה לכם מספר רעיונות למנות קצת אחרות שיפתיעו אתכם ואת כולן אפשר להכין מאבטיח, מאין ״יציאה באין כניסה״ או במילים אחרות לא רק פרוסות אבטיח עם קוביות בולגרית מעל.
בינינו זה ממש בהופ הופ טאק טאק וכל אחד יכול.
חוץ מלשמש כמרכיב עיקרי בקינוחים מרעננים ובשייקים טעימים האבטיח גם משמש כחומר גלם מעולה למנות ראשונות מלוחות בפתיחת כל ארוחה.
בעונת הקיץ האבטיח מככב בתפריטי המסעדות המובילות ואף תופס מקום עיקרי בתפריט הספיישלים.
לדוגמא:
סביצ׳ה דג ים על קולי אבטיח, נענע ושמן בזיליקום.
או…
סשימי מאבטיח, נגיעות צ׳ימיצ׳ורי, אספרגוס בגריל וגבינת פקורינו.
או…
סלט יווני עם קוביות אבטיח ואין סוף של שמן זית איכותי.
כמנה עיקרית מקומו של האבטיח הוא לצד המנה, מלווה את חומר הגלם המרכזי אך טעמו מורגש ובהחלט משדרג את טעם המנה עצמה.
הינה לכם מנה עיקרית מופלאה שאפשר לשלב בה אבטיח:
ברבוניות מטוגנות קריספיות בתוספת סלסה חריפה מאבטיח כמצע ועלי רוקט.
עוד דוגמא מעולה לשימוש באבטיח היא מנת אסאדו אבטיח, תבשיל אסאדו עם ירקות שורש וקוביות אבטיח, זה
תבשיל אדיר שבשר האסאדו מנצל את מי האבטיח ואת הסוכר שבו במקום נוזלים שמוסיפים למתכון ורטבים שיש בהם סוכר.
כקינוח, זה כבר עולם שחומר הגלם הזה מככב בו ללא בעיה בככל.
אבל חוץ מפלטת אבטיח טובה עם קוביות קרח לסוף הארוחה תוכלו להתענג גם מסורבה אבטיח ונענע משובח עם עקיצות של צ׳ילי וליים.
ריבה מקליפות של אבטיח-שזה מעדן.
פאי קרם אבטיח עם שוקולד לבן.
והשוס הוא אצבעות אבטיח לוטי סטייל בננה לוטי שזו מנה אדירה, טעימה ומפתיעה, מלאה בטעמים וכאן אפרט לכם את המתכון המנצח שלי לאצבעות אבטיח לוטי.
מצרכים:
עשר אצבעות מאבטיח ללא הקליפה בגודל 2 ס”מ רוחב ו-5 ס”מ אורך.
שמן עמוק לטיגון
לבלילה:
כוס ורבע קמח תופח
שקית אחת אבקת אפיה
כוס מים קרים מאוד
שתי ביצים מידה L
קורט מלח
כף אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- נחתוך את האבטיח לאצבעות-כל אחד בדרכו, נסיר את הקליפה ונניח בצד.
- נכין את הבלילה, את כל מרכיבי הבלילה נכניס לקערה ובעזרת מטרפה נערבב ממש טוב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- נחמם סיר עם שמן עמוק וכשהשמן חם נצפה את אצבעות האבטיח בבלילה, חשוב לעשות זאת אחת אחת ולא כולן יחד ומשם ישירות לשמן.
- נטגן עד שממש זהוב ויפה, נהפוך ונמתין עוד כדקה בערך ונוציא לרשת הסינון.
- נגיש בצלחת יפה עם כל רוטב שרק נרצה, אפשר גם עם אבקת סוכר מעל או דבש ואף לצרף כדור גליה, מתקבל קינוח מושלם.
אז עד חודש אוקטובר, במעט הזמן שנישאר לנו להינות מהפרי הכי ישראלי שמסמן את עונת הקיץ ולפני שאתם ממהרים להתפנק לכם על פלטת פרוסות אבטיח אבטיח פרוס על הסכין…
תחשבו פעמיים כי בהחלט שאפשר לעשות כל כך הרבה מנות מיוחדות ומפתיעות שיגרמו לכם ולאורחים שלכם להתרגש שוב מחדש מהפרי המדהים הזה.
ובאהבה ממני אליכם
השף דוד גדג׳
הסיגריות גורמות למחלות ולמוות בטרם עת
משרד הבריאות