טעים להכיר: כל ההמלצות השוות לבשר מתורבת
הריח מעורר תאבון, המנה נראית מצוין, צילמתם כבר לאינסטגרם ועכשיו זה הזמן. אז קחו ביס גדול מההמבורגר או הסטייק החדש ובואו להכיר את המנות החדשות הכי מדהימות מבשר מתורבת, הדבר הגדול הבא בצלחת שלכם
מה חדש בצלחת?
האמת, היינו ספקנים, מה לנו ולבשר שהודפס במדפסת תלת ממדית? אנחנו יודעים מה אנחנו אוהבים וקצת לא בוטחים במנה שהונדסה במעבדה ולא באינסטגרם של השף האהוב עלינו, שעם קצת מזל זורה גם קצת מלח משובח מעל (היוש מונסארט).
אבל יש הפתעות טובות! עוד ועוד מסעדות נחשבות, כולל גם מקומות שאנחנו ממש מחזיקים מהם ומחכים לפעמים חודשים בתור למצוא בהם שולחן, החלו להגיש מנות המבוססות על “הבשר החדש”.
פתאום קלטנו שמתרחשת כאן ממש מהפכה בצלחת! מי היה מאמין שהסטייק השווה הבא שנטעם, יהיה נתח משובח שמיטב המוחות התכנסו במעבדה ועיצבו את הטעם והמרקם שלו.
עושים לכם סדר במטבח
המונח “בשר מתורבת” מתייחס למעשה לבשר שגדל בתנאי מעבדה, ללא שימוש בבעלי חיים, ובתהליך ביוטכנולוגי מתקדם. חשוב להבין, לא מדובר כאן ב”תחליף בשר” דמוי סויה או חלבון מן הצומח, אלא בשר לכל דבר, שהמקור שלו איננו מגיע מבעל חיים אלא גדל במעבדה. בשר שיוצר במעבדה, עשוי לדרוש פחות משאבים וגם ניתן להנדס אותו, עם אחוזי שומן מופחתים. המהלך כמובן אינו מזיק לבעלי החיים וגם יאפשר לנו להמשיך ולאכול את המאכלים שאנחנו מאוד אוהבים, בלי המחיר הגבוה שלעתים כדור הארץ כולו, נאלץ ונדרש לשלם.
רגע זה כשר? תשמחו לדעת כי ממש לאחרונה, קבע הרב הראשי דוד לאו כי מוצרי בשר מתורבת נחשבים למאכל כשר פרווה.
בישראל, פועלות כיום כמה חברות פודטק מצליחות, המפורסמות ביותר הן ביונד מיט ורידיפיין מיט. כל אחת מהן מייצרת ומפתחת כל הזמן מוצרים חדשים, שנועדו לחקות בצורה הטובה ביותר האפשרית, את טעמו של הבשר המקורי. המוצרים של שתי החברות נמכרים גם למיטב המסעדות והברים, שמציגים אצלם את המנות החדשות כחלק בלתי נפרד מהתפריט הקבוע. חשוב שתבינו, החברות האלה מכוונת בדיוק אליכם, שוחרי הבשר ואוהבי הסטייקים המדממים. אין כאן תחליפים טבעוניים אלא ניסיון ליצור את הדבר האמיתי! בגלל זה כל שלב ושלב בפיתוח כולל עבודה הדוקה עם מיטב השפים והמומחים בתחום.
עולם ההמבורגרים היה הראשון לעלות על הטרנד. כיום, כמעט בכל המבורגריה שמחזיקה מעצמה או רשת מסעדות פופולרית, לצד ההמבורגר המוכר מבשר בקר או טלה, תוכלו למצוא גם המבורגר מבשר חדש טחון טעים ועסיסי, שאינו כולל מרכיבים מן החי.
ומה עוד בתפריט? המנה הבאה על הצלחת של המפתחים הטכנולוגיים, הוא חזה עוף. כן כן, אותו נתח שאהוב על רבים מאיתנו ונחשב למאכל יומיומי ולא יקר יחסית. לא ירחק היום שגם את השניצל הביתי הטעים שהילדים כל כך אוהבים, נכין כולנו מבשר מתורבת. חברת סופר מיט לדוגמה, עוד חברת סטארפ-אפ מצליחה, מפתחת תחליף לבשר עוף וחרתה על דגלה, לייצר במעבדה את בשר העוף האיכותי ביותר, הגדל ישירות מהתאים, בתהליך ידידותי לבעלי חיים.
איפה אוכלים פה?
סטקיית הבוקרים, חיפה
סטקייה חיפאית בסגנון המערב הפרוע! כאן מתמחים במגוון נתחי בשר משובחים על הגריל, עם רטבים, תבלינים וניחוחות מדהימים. המנה המיוחדת: המבורגר עסיסי של חברת “ביונד מיט”.
סינטה בר, חיפה
הסינטה בר היא מוסד קולינרי ותיק בחיפה, הביסטרו המקומי הוא מקום של אוכל טוב, התחדשות וצמיחה. עם תפריט מדויק ואיכותי, עיצוב אדריכלי מרשים ושירות מוקפד ומקצועי.
המנה המיוחדת: רידיפיין פלאנק סטייק מבשר חדש צלוי בתנור פחמים, פטריות צלויות, ערמונים, תרד ורוטב חמאת פורצ׳יני.
אוזריה, תל אביב
מטבח ים תיכוני מפנק, בלב שוק לווינסקי הלוהט. השפיות אביבית פריאל ואופיר לאמי, יצרו כאן תפריט שלא מפסיק לחדש ולהסעיר.
בין המנות המיוחדות: סופלאקי עסיסי עם בשר מתורבת ונתחי “ALTERNATIVE MORE”, צלויים על הפלנצ’ה עם פלפל פדרון ובצלים שרופים.
אמש, תל אביב
מטבח לילה מסעיר ברחוב לילינבלום בתל אביב. מקום שיש בו גם אווירה מקפיצה וגם צ’יל אאוט, עם שלושה חללים מעוצבים ותפריט מקורי ומתחדש. מנה מיוחדת: טאקו רידיפיין מיט, עם בצל מקורמל, צ’ילי וליים.
בלאק איירון, שוק מחנה יהודה, ירושלים
מסעדת בשרים מובחרים, מתמחה בנתחי וואגיו וכעת גם במנות חדשות מהמטבח המתורבת! ממוקמת בלב העניינים, ברחוב אגריפס התוסס, שוק מחנה יהודה בירושלים.
מנה מיוחדת: פלאנק סטייק “בשר חדש” רידיפיין, מוגש על קרם כתום ורוטב יין
הטרקלין, נחלת בנימין תל אביב
ביסטרו בשר ויין ותיק ואהוב, הממוקם בלב תל אביב, ומציע ארוחות נושאיות וערבים מיוחדים.
מנות מיוחדות: רידיפיין קבב – קבב הטלה הראשון בעולם שמיוצר מרכיבים מבוססי צמחים!
הקבב בעל טעמים ים תיכוניים עשירים, ומתובל באופן מושלם בתוספת צנוברים ופטרוזיליה.
רידיפיין סנייה – קבב טלה עם צנוברים ופטרוזליה בתיבול מזרחי על חציל קלוי, טחינה וסלסה עגבניות, אפוי בטאבון.
הסיגריות גורמות למחלות ולמוות בטרם עת
משרד הבריאות