@dorpeleg יוצר תוכן, עוסק בבישולים, טיפים להמלצות למסעדות וסיורים קולינריים
בצק, רוטב וגבינה – 10 הפיצריות הטובות בישראל 2023
דקות או עבות, עגולות או מלבניות, פריכות או רכות, פשוטות או עמוסות תוספות מתוחכמות – בואו נסכם שאין טעים כמו פיצה. מחפשים את הפיצה הכי טובה בארץ? אלו הפיצריות שאתם פשוט חייבים להכיר!
פיצה פארינו
הייתם מאמינים שבמרכז מסחרי קטן, ברובע א’ שבאשדוד, מסתתרת לה אחת הפיצות הטובות בארץ? כבר בתחילת הרחוב ניתן להריח את טאבון העצים ואת בצק המחמצת המדויק שתופח במשך 48 שעות ונאפה אל פיצות נאפוליטניות מרהיבות – מרכז דקיק, רך ועסיסי, עם שוליים (שנקראים קורנישיונה באיטלקית) מעט פריכים, אווריריים מאוד וחרוכים בדיוק במידה. בפארינו תוכלו למצוא פיצות קלאסיות כמו מרגריטה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום טרי ופרמזן, לצד פיצות יצירתיות וחדשניות כמו פיצה לבנה עם קרם כמהין, מוצרלה טרייה, תפוח אדמה מדורה, בצל ירוק וקרם פרש, או פיצה סטראטיצ’לה עם פסטו רוקט, גבינת סטראטיצ’לה (הבפנים של הבוראטה), ריבת עגבניות שרי ופרמזן.
בפארינו מתייחסים אל הפיצות בחרדת קודש של ממש – כל חומרי הגלם טריים מאותו הבוקר, הספיישלים משתנים על פי העונות וגידולי הירקות השונים, האפייה נעשית אך ורק במעמד ההזמנה, והאכילה נעשית במקום, ללא משלוחים. אגב, אם יתמזל מזלכם אפילו תוכלו להנות מספוליאטלה נאפוליטני פריך וחמאתי (מאפה מדופף בצורת קונכייה במילוי ריקוטה והדרים) או גלידת וניל ממכרת עם שמן בזיליקום או חומץ בלסמי. מוסד שעושה כבוד לנאפולי!
האשל 11 (רובע א’), אשדוד. 08-6176648 (כשרות צוהר)

זאת
נציגות אשדודית נוספת לרשימה המכובדת, והפעם – בסגנון ניו יורק!
פיצריית ה”זאת” היא למעשה האחות הקטנה, החדשה והבועטת של ה”זה”, מוסד הבשרים המוכר בעיר, ונפתחה לפני ממש מספר שבועות. במקום תוכלו להנות מפיצה ניו יורק פריכה, מדויקת, עשירה בגבינות ותוספות ייחודיות ואפויה לשלמות בתנור אבן, שניתן לרכוש כסלייסים ענקיים (בסטנדרטים אמריקאיים, כן?) או במגשים משפחתיים. מפיצת סוס און טופ הקלאסית עם מיקס גבינות, אורגנו ורוטב עגבניות מעל הפיצה או פיצת ‘אינפקטד מאשרום’ עם קרם שמנת – כמהין, 3 סוגי פטריות בחמאה חומה וגבינות ועד לפיצת מק אנד צ’יז (בדיוק כמו שזה נשמע) או פיצת “זה דיבור” בהשראת ההמבורגר המפורסם של ה”זה” – פיצה עם רוטב עגבניות, בייקון טלה, קוביות צ’דר ואיולי שום ירוק. כדי לפתור את ההתלבטויות אף השיקו במקום “מגש טעימות” – מגש משפחתי ובו סלייסים ענקיים שונים ממגוון הפיצות. מי אמר שצריך לבחור?
מפקורה 1 (חוף הקשתות), אשדוד. 050-4925126

פיצה קאנוטו
לפני כשנתיים פתח שלו דיין את פיצריית קאנוטו, שנחשבת לפיצרייה החדשה, המפתיעה והחצופה של העיר רחובות. בקאנוטו תוכלו למצוא פיצות נאפוליטניות שהן מצד אחד אותנטיות מאוד, עם הקפדה יתרה על השוליים הרכים, האווריריים והנפוחים (“קאנוטו” באיטלקית – אבוב, כינוי לפיצות עם שוליים גדולים), ומצד שני חדשניות ומיוחדות, עם תוספות ורטבים שלא פוגשים בכל יום. לצד הקלאסיקות תפגשו כאן גם פיצות עם קרם סלקים צלויים בטאבון, גבינה כחולה, מוצרלה, אגוזי מלך, שום קונפי ובלסמי מצומצם, או כאלו עם פסטו כוסברה, עגבניות צלויות בטאבון, מוצרלה וגבינת בוראטה קרמית. 90 שניות אפייה בטאבון הלוהט ומדובר בפיצה מושלמת!
הרצל 198, רחובות. 08-6277878

פיצה ארציאלי
חושבים שאתם אנשים לא אנשים של בצק עבה? חכו שתטעמו את הפיצה הזו.
בפיצריית ארציאלי תוכלו למצוא סגנון פיצה שכמעט ולא קיים בארץ (והיא גם היחידה ברשימה), ובטח לא בתל אביב – אל טאליו. מדובר בפיצה שמגיעה מרומא, ומורכבת מבצק עבה אך אוורירי מאוד, עם תחתית פריכה ומתפצחת, שמאפשר להעמיס אותו בתוספות ייחודיות וכבדות לעומת פיצות אחרות. בארציאלי הבצקים עוברים התפחה ארוכה מאוד יחסית (55-60 שעות) ועשויים משילוב קמחים שמספקים פיצה אוורירית וקלילה מאוד, אבל גם פריכה ועשירה. השותפים – חואן מסל ואלעד כהן, השתלמו שניהם אצל גבריאלה בונצ’י, שנחשב למלך האל טאליו של רומא והאיש שהמציא מחדש את פיצות הגורמה, ולגמרי מרגישים את זה בטעם ובאיכות. בארציאלי תוכלו למצוא פיצות ייחודיות שהן חגיגת חומרי גלם מקומיים – פיצה פפה, עם פפרוני בקר ומוצרלה מקומית, פיצה עם טונה איכותית, לימון כבוש, שרי קונפי, זיתי קלמטה, גבינת פרובלונה ופלפל חלפיניו, ואפילו פיצות טבעוניות או ללא לקטוז!
מלכי ישראל 7 (כיכר רבין), תל אביב. 03-9311099

פיצה ברוקלין
כבר שבע שנים שפיצריית ברוקלין נחשבת לאחד ממוסדות הפיצה האהובים בתל אביב, עם פיצה ניו יורק מבצק פריך, מדויק ושחום, כזה שמחזיק את עומס התוספות בסלייסים הענקיים והמפנקים של המקום. התפריט מגוון מאוד ומחולק לפיצות צמחוניות, בשריות וטבעוניות, ומתמקד בעיקר בטעמים אמריקאיים ושילובים פשוטים וקלאסיים יחסית, אבל מנצחים, כמו פיצה ביאנקה פטריות עם שמפיניון ושלל גבינות או מגוון גדול של פיצות בשריות כמו פיצה הוואי עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמזן, בייקון ואננס. אין כאן תחכומים מיותרים אלא פיצה פשוטה, טובה ומדויקת!
דיזנגוף 276 (תל אביב) – 03-687748 \ קינג ג’ורג’ 88 (תל אביב) – 03-9025040

פיצה מוצ’ה
מתי בפעם האחרונה הרכבתם לעצמכם את פיצת החלומות?
הפיצה המצוינת במוצ’ה מבוססת על בצק מחמצת בהתפחה ארוכה ונאפית בטאבון איטלקי. הקונספט הגאוני כאן הוא שאתם אלו שמרכיבים את כל הפיצה בעצמכם – מרמת הבצק והרטבים ועד לגבינות והתוספות שיהיו למעלה. בצק פיצה רגיל, כפרי, זעתר או ללא גלוטן, רטבים קלאסיים וחריגים כמו פולנטה, מטבוחה או רוטב עשבי תיבול, תוספות כמו ריבת בצל, גבינת חלומי או תפוצ’יפס ועוד. אם תמיד חלמתם להרכיב לעצמכם פיצה משוגעת – מוצ’ה היא המקום המושלם עבורכם!
מוצ’ה – תל אביב, ראשון לציון, כפר סבא (לא כשר), פתח תקווה ונתניה (כשר) ורמת גן (מהדרין).
*2548
פיצה בהרכבה אישית. מתוך עמוד האינסטגרם של מוצ’ה
פיצה דולצ’ה
פיצרייה נאפוליטנית מצטיינת ברעננה בה תוכלו למצוא פיצות רכות וקלילות עם שוליים חרוכים ואווריריים מאוד. הבעלים של המקום, דולב אללי ומורן שקוף, הם בוגרי האקדמיה לפיצות בנאפולי (כן, יש דבר כזה!) וכיאה לנאפולי – מתמקדים במספר קטן יחסית של פיצות אך מבצעים כל אחת מהן למופת בטאבון הלוהט. בדולצ’ה תוכלו למצוא את הקלאסיקות הנאפוליטניות כמו מרגריטה או מרינרה (רוטב עגבניות, שום טרי, אורגנו ושמן זית, ללא גבינה) ועוד מספר פיצות חדשניות יותר כמו פיצה פולנטה עם קרם תירס, פטריות פורטובלו צלויות בטאבון, שמן כמהין, בצל ירוק ופרמזן או פיצת חמש גבינות מדהימה.
אגב, תוכלו למצוא במקום גם מגוון מנות ראשונות ייחודיות כמו גראטן תפוחי אדמה מודרני או ברוסקטת בריוש, גבינות וריבת עגבניות שרי, פסטות בעבודת יד כמו פפרדלה עם חמאת עגבניות שרי, זעתר טרי ולאבנה או טורטליני גבינות, ואפילו קינוחים מצוינים כמו טירמיסו מושלם!
המסגר 1 (אזור התעשייה), רעננה. 077-2302535 (כשרות צוהר)

פיצה נאופוליטן
פיצרייה נאפוליטנית חיפאית שהפכה למוסד של ממש עבור אוהבי הפיצות בישראל, ומשלבת את התורה האיטלקית לצד חומרי הגלם המקומיים, ליצירת פיצות חדשניות ומיוחדות. הפיצות עשויות מבצק מחמצת שאור ונאפות בטאבון לוהט לזמן קצר מאוד לקבלת מרכז רך, עסיסי ודקיק (אבל לא מדי), ושוליים תפוחים, חרוכים ואווריריים בדיוק במידה. מהמרגריטה הקלאסית או פיצת סקמורזה פפה – רוטב עגבניות, גבינת סקמורזה שהפיצרייה מייצרת בשיתוף ‘המחלבה הקטנה’, בזיליקום, פלפל שחור ושמן זית קורטינה ועד לפיצת גבינות מקומיות ודבש חריף.
הארוחה בנאופוליטן היא חוויית אירוח של ממש, כאשר לצד הפיצות מוגשים מספר שמני זית מקומיים ואיכותיים מאוד שמותאמים לפיצות, מדגישים ומבליטים אותן באופנים שונים. בתפריט תוכלו למצוא גם קונוסי פיצה שמטוגנים בשמן עמוק, כדורי פסטה מושחתים (שבנאפולי נקראים פריטטינה) ועוד. נקודה חובה באזור הצפון!
הנמל 37 (עיר תחתית), חיפה. 04-6166950

קראפט פיצה
את שוק מחנה יהודה הפופולרי בירושלים כולנו מכירים, אבל האם ידעתם שתוכלו למצוא בו גם פיצה מדהימה בסגנון ניו יורק? פשוטה, אפויה לפריכות מושלמת ומדויקת, וכל זה בכשרות מהדרין!
הפיצרייה הוקמה ב-2018 על ידי דוד קפלן, ומאז מכינים בה בצק מחמצת איכותי שתופח במשך לא פחות מ-48 שעות. בקראפט לא תמצאו פיצות מתוחכמות בסגנון גורמה אלא פיצה ‘אולד פאשיין’, מדויקת ופשוטה מאוד (בקטע הכי טוב שיש, כן?), שלפעמים היא כל מה שאפשר לבקש. בצק קליל, עבה ופריך בדיוק במידה הנכונה, עמוס רוטב עגבניות טוב וגבינות איכותיות, עם תוספות שנעות מהקלאסיות (פטריות טריות או בצל) ועד לייחודיות יותר כמו סלק מעושן או בטטה צלויה בסויה. כך או כך, מדובר בפיצה מצוינת וכיפית ששווה לפקוד בפעם הבאה שתהיו בשוק!
התפוח 12 (שוק מחנה יהודה), ירושלים. 02-6633847
* קיים סניף נוסף בשלומציון המלכה 1, ירושלים, ובו מוגשות פיצות נאפוליטניות

פורטונה (כולא פיצה)
רבות דובר על המוסד האילתי המפורסם, שנחשב בעיני רבים לפיצה הטובה בעיר. בפורטונה תוכלו למצוא פיצה קלאסית בסגנון שהוא מעין הכלאה בין הפיצה הנאפוליטנית לזו מניו יורק, עם בצק מצטיין (בכל זאת, מופקד עליו יובל זיו ממאפיית ברויטמן האגדית באילת) ותוספות מעולות – כולל פיצת חצילים שרופים עם זוקיני, גבינת פטה וצ’ילי חריף או פיצה פורטונה ועליה מוצרלה איכותית, ארטישוק פרוס, אורגנו טרי, פרמזן ורוקט. הפיצות כאן פשוטות, קלילות, פריכות ואווריריות, והן בהחלט אחד הביסים הטובים ביותר בעיר!
האלמוגים 15, אילת. 08-6335050

הסיגריות גורמות למחלות ולמוות בטרם עת
משרד הבריאות